Wie kent dit lekkere Indonesische gerecht niet? Ideaal voor een zomerse picknick in het park, want deze salade is makkelijk mee te nemen.
Lees verder »
Echt een superlekkere zoete lente/zomersalade die er ook nog eens prachtig uitziet.
Lees verder »
In een salade hoeft geen sla te zitten. Ik vind spinazie ook heel erg lekker als salade. Deze is gemaakt met granaatappeldressing, dus nét even anders.
Lees verder »
Een salade caprese is áltijd goed, maar vooral in de zomer natuurlijk.
Lees verder »
Dit recept kun je als maaltijdsalade maken, maar je kunt ook de quinoa, de zalm en de salade 'los' van elkaar serveren voor een traditioneel 'aardappelen-groente-vlees-gevoel' (maar dan anders;).
Lees verder »
Deze salade maakte ik eens van ingrediënten die ik toevallig nog in huis had. De combinatie bleek heerlijk!
Lees verder »
Simpel en superlekker, deze niet-alledaagse salade.
Lees verder »
Een salade met pit!
Lees verder »
Het mooie van deze soep is dat je het jezelf gemakkelijk kunt maken en er tóch mee wegkomt. Dit is echt zo'n soep die je maakt als voor- of hoofdgerecht en het restje (dat stiekem nog lekkerder is) de volgende dag opeet als lunch.
Lees verder »
Deze soep kan ik niet vaak genoeg eten. Hij is heel makkelijk en snel te maken en de ingrediënten zijn simpel.
Lees verder »
Ik ben nog altijd op zoek naar het perfecte tom kha kai-recept, want dit is een van mijn lievelingssoepen! Voorlopig maak ik 'm zo.
Lees verder »
Heerlijk volle, stevige soep waar je de hele middag op door kunt.
Lees verder »
Een van mijn favorieten in de herfst: pompoensoep.
Lees verder »
Prima lunch die lekker snel klaar is.
Lees verder »
Deze lekkere romige eiersalade is lekker voor bij de lunch of bij de borrel. Dit basisrecept is op zichzelf al goed, maar kan altijd gevulder - voor extra 'uitbreidingen' zie de variatietips hieronder!
Lees verder »
Een omelet met taugé, paprika en paddestoelen. Nét even anders.
Lees verder »
Een simpele klassieker.
Lees verder »
Af en toe heb ik zin in friet. Soms geef ik daar aan toe, maar laatst ging ik voor de verantwoorde variant: friet van zoete aardappel. Zo wordt 'zondigen' pas echt leuk ;-p
Lees verder »
Deze heerlijke courgette-muffins op basis van amandelmeel zijn ideaal voor mee naar kantoor of voor onderweg.
Lees verder »
Soms wil je gewoon iets eten met een plakje kaas of een smeerseltje erop. Ik had al een tijdje in mijn hoofd om zelf crackers te maken, maar ik zag er een beetje tegenop want ik dacht dat het veel werk zou zijn. Maar deze crackers heb je in vijf minuten gemaakt!
Lees verder »
Bij de Chinese supermarkt kocht ik laatst kikkererwtenmeel. Ik wist dat dit een goede vervanger is voor gewone bloem, maar ik had er nog nooit iets mee gemaakt. Mijn eerste eerste recept, na wat onderzoek op internet, werden deze kikkererwtenpannenkoeken.
Lees verder »
Ik had een keer wat broccoli over en dacht: wat kan ik daarmee? Deze broccoli-muffins waren het resultaat!
Lees verder »