Pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Bij de Chinese supermarkt kocht ik laatst kikkererwtenmeel. Ik wist dat dit een goede vervanger is voor gewone bloem, maar ik had er nog nooit iets mee gemaakt. Deze kikkererwtenpannenkoeken zijn mijn eerste probeersel.

Ik was heel benieuwd hoe ze zouden uitpakken, en ze waren erg lekker! Een beetje pittig van smaak en behoorlijk machtig, ik kon er twee op. Ik at ze ‘klassiek’ met kaas en naturel met deze salade van spinazie en avocado. Ik denk wel dat het sowieso lekker is om er iets van salade bij te doen, anders wordt het misschien een beetje een droge hap.

Dit gaat erin (genoeg voor zes pannenkoeken):

  • ongeveer 150 gram kikkererwtenmeel
  • twee koppen water
  • een scheut (amandel)melk
  • een ei
  • peper en zout

De melk en het ei zijn niet per se nodig, maar het leek mij toch lekkerder om dit wel te doen.

Zo maak je het:

Mik alles in een kom en meng het tot een beslag. Doe het water er beetje bij beetje bij totdat je de goede dikte hebt. Dan kun je ze bakken als gewone pannenkoeken. Tip: maak ze niet te dik, want dan worden ze van binnen zo melig.

Je kunt ze nu beleggen als gewone pannenkoeken. De pannenkoeken zijn niet zo neutraal van smaak als ‘gewone’ pannenkoeken, dus ik weet niet of ze ook lekker zijn met zoet beleg. Gewoon proberen zou ik zeggen!

kikkererwtenpannenkoeken

 

Eet smakelijk!