Je kunt salades zo simpel of uitbundig maken als je maar wilt. Daarom zijn ze ook altijd geschikt, voor een snelle lunch thuis of op het werk, maar ook voor een heerlijk uitgebreide weekendlunch. Ze zijn ook goed te ‘upgraden’ met een gebakken stuk vlees of vis ernaast of een soepje ervoor.
Als dressing gebruik ik in ieder geval altijd olijfolie van goede kwaliteit, zout en peper. Hier kun je natuurlijk naar smaak van alles aan toevoegen, zoals (balsamico)azijn, citroensap, geperste knoflook, mosterd, honing, noem maar op.
Kantoortip
Zet peper, zout en een flesje lekkere olijfolie op je bureau. Geschikt voor vrijwel elke salade. Verpak de sla en de overige ingrediënten in twee aparte bakjes en meng alles pas op het moment dat je gaat lunchen. Dan blijft alles fris en knapperig. Je collega’s zullen jaloers worden!
Gado gado

Quinoa met spinazie-mangosalade

Spinaziesalade met avocado en tomaat

Quinoa-salade met zalm

Salade met courgette en gebakken paddestoelen
Deze salade maakte ik eens van ingrediënten die ik toevallig nog in huis had. De combinatie bleek heerlijk! Lees verder »Salade met geroosterde aubergine en granaatappeldressing
