Salades

Je kunt salades zo simpel of uitbundig maken als je maar wilt. Daarom zijn ze ook altijd geschikt, voor een snelle lunch thuis of op het werk, maar ook voor een heerlijk uitgebreide weekendlunch. Ze zijn ook goed te ‘upgraden’ met een gebakken stuk vlees of vis ernaast of een soepje ervoor.

Als dressing gebruik ik in ieder geval altijd olijfolie van goede kwaliteit, zout en peper. Hier kun je natuurlijk naar smaak van alles aan toevoegen, zoals (balsamico)azijn, citroensap, geperste knoflook, mosterd, honing, noem maar op.

Kantoortip
Zet peper, zout en een flesje lekkere olijfolie op je bureau. Geschikt voor vrijwel elke salade. Verpak de sla en de overige ingrediënten in twee aparte bakjes en meng alles pas op het moment dat je gaat lunchen. Dan blijft alles fris en knapperig. Je collega’s zullen jaloers worden!

Gado gado

Wie kent dit lekkere Indonesische gerecht niet? Ideaal voor een zomerse picknick in het park, want deze salade is makkelijk mee te nemen. Lees verder »

Quinoa met spinazie-mangosalade

Echt een superlekkere zoete lente/zomersalade die er ook nog eens prachtig uitziet. Lees verder »

Spinaziesalade met avocado en tomaat

In een salade hoeft geen sla te zitten. Ik vind spinazie ook heel erg lekker als salade. Deze is gemaakt met granaatappeldressing, dus nét even anders. Lees verder »

Caprese

Een salade caprese is áltijd goed, maar vooral in de zomer natuurlijk. Lees verder »

Quinoa-salade met zalm

Dit recept kun je als maaltijdsalade maken, maar je kunt ook de quinoa, de zalm en de salade 'los' van elkaar serveren voor een traditioneel 'aardappelen-groente-vlees-gevoel' (maar dan anders;). Lees verder »

Salade met courgette en gebakken paddestoelen

Deze salade maakte ik eens van ingrediënten die ik toevallig nog in huis had. De combinatie bleek heerlijk! Lees verder »

Salade met geroosterde aubergine en granaatappeldressing

Simpel en superlekker, deze niet-alledaagse salade. Lees verder »

Salade met makreelfilet

Een salade met pit! Lees verder »

Leave a Reply