Hartig

Muffins, pannenkoeken, hartige taarten, wraps… daar zit toch bloem in? Nee, dat hoeft niet. Je kunt ook amandelmeel, boekweitmeel of kokosmeel gebruiken. Daar kun je eindeloos mee variëren.

Vooral met muffins kun je alle kanten op. Het leuke is ook dat ze ideaal zijn om mee te geven aan je kinderen. Zeker de zoetere varianten met banaan, pompoen of wortel vinden ze lekker. Ze zullen blij verrast zijn als ze hun broodtrommel openen! (En eerlijk gezegd vind ik een muffin als lunch zelf ook een feestje:) Muffins zijn ook goed in te vriezen. Om je lunch wat gevarieerder te maken kun je een simpele tomatensalade (tomaten, rode ui of lente-ui, olijfolie) of wat komkommerschijfjes erbij doen.

Pannenkoeken kunnen ook als ontbijt en hartige taarten en wraps ook als avondeten. Of als je zin hebt om een keer uitgebreid te lunchen, in het weekend bijvoorbeeld.

Friet van zoete aardappel met limoenmayo

Af en toe heb ik zin in friet. Soms geef ik daar aan toe, maar laatst ging ik voor de verantwoorde variant: friet van zoete aardappel. Zo wordt 'zondigen' pas echt leuk ;-p Lees verder »

Courgette-muffins met feta en munt

Deze heerlijke courgette-muffins op basis van amandelmeel zijn ideaal voor mee naar kantoor of voor onderweg. Lees verder »

Supersnelle zaden-pittencrackers

Soms wil je gewoon iets eten met een plakje kaas of een smeerseltje erop. Ik had al een tijdje in mijn hoofd om zelf crackers te maken, maar ik zag er een beetje tegenop want ik dacht dat het veel werk zou zijn. Maar deze crackers heb je in vijf minuten gemaakt! Lees verder »

Pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Bij de Chinese supermarkt kocht ik laatst kikkererwtenmeel. Ik wist dat dit een goede vervanger is voor gewone bloem, maar ik had er nog nooit iets mee gemaakt. Mijn eerste eerste recept, na wat onderzoek op internet, werden deze kikkererwtenpannenkoeken. Lees verder »

Broccoli-muffins

Ik had een keer wat broccoli over en dacht: wat kan ik daarmee? Deze broccoli-muffins waren het resultaat! Lees verder »