Broccoli-muffins

Broccoli-muffins

Ik had een keer wat broccoli over en dacht: wat kan ik daarmee? Deze broccoli-muffins waren het resultaat! Ze zijn koolhydraatarm omdat ze van amandelmeel zijn gemaakt. Met onderstaande ingrediënten had ik genoeg voor 10 muffins.

Wat gaat erin?

  • 150 gram amandeelmeel
  • een stuk broccoli (een halve of eenderde)
  • 2 eieren
  • wat gesmolten roomboter
  • een handvol geraspte (oude) kaas
  • een zakje bakpoeder
  • versgemalen peper (zout hoeft niet want de kaas is al zout)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 à 200 graden. Snij de broccoli heel fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en giet het in een  muffinvorm. Laat in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar worden totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

Variatietips:

  • Voeg fijngesneden zongedroogde tomaat toe.
  • Voeg spekjes toe.