Supersnelle zaden-pittencrackers

Supersnelle zaden-pittencrackers

Wie had  gedacht dat zelf crackers maken zo makkelijk was? In vijf minuten heb je deze crackers gemaakt!

Soms wil je gewoon iets eten met een plakje kaas of een smeerseltje erop. Gewoon iets in plaats van brood, zeg maar. Ik had al een tijdje in mijn hoofd om zelf crackers te maken, maar ik zag er een beetje tegenop want ik dacht dat het veel werk zou zijn. Toen ik een recept tegenkwam op dit blog dacht ik, zou het echt zo simpel zijn? Het antwoord is: ja, dat is het echt.

Dit heb je nodig voor twee crackers:

  • Vijf eetlepels zaden en pitten (ik gebruikte een zelfgemaakte mix van zonnebloempitten, chiazaden, pompoenpitten en lijnzaad)
  • Drie eetlepels water

Zo maak je het:

Meng de zaden&pitten met het water en laat even staan. Leg ondertussen een stuk bakpapier op de glazen plaat van je magnetron. Roer de pittenmix nog even goed door en druk vervolgens in de vorm van twee crackers op het bakpapier. Goed aandrukken. Doe ze dan 3 à 4 minuten in de magnetron op 900 Watt totdat ze knapperig zijn. Haal ze voorzichtig uit de magnetron, bijvoorbeeld met zo’n driehoekig taartmes. Even laten afkoelen voordat je ze opeet. Lekker met een plakje kaas, met tahin of hummus of met deze eiersalade.