Eiersalade met Griekse yoghurt en koriander
Deze lekkere romige eiersalade is lekker voor bij de lunch of bij de borrel. Dit basisrecept is op zichzelf al goed, maar kan altijd gevulder – voor extra ‘uitbreidingen’ zie de variatietips hieronder!
Dit heb je ervoor nodig:
- 4 eieren
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- een klein beetje rode ui of bosui
- cayennepeper
- kerriepoeder
- koenjit (kurkuma)
- een theelepel mosterd
- verse koriander
Zo maak je het:
Kook de eieren hard en meng ondertussen alle andere ingrediënten in een kom. Houd een beetje koriander apart voor de garnering (staat leuk, zelfs al is het alleen voor jezelf:). Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze bij het mengsel, roer alles door elkaar en maak af met de garnering.
Je kunt de salade een paar dagen in de koelkast bewaren; ook handig voor op het werk. Ik at de eiersalade op een zaden- en pittencracker. Maar je kunt ‘m ook op blaadjes little gem-sla doen, zo:
Variatietips:
- Voeg rauwkost toe als tomaatjes, komkommer, paprika of spinazie.
- Maak een ‘deluxe’-variant met avocado en gerookte zalm. Besprenkel de zalm met citroensap en gebruik verse dille in plaats van koriander.
- Ook lekker met gekookte asperges, zag ik op culy.nl.