Courgettesoep
Deze soep kan ik niet vaak genoeg eten. Hij is heel makkelijk en snel te maken en de ingrediënten zijn simpel.
De basis is eenvoudig (voor 2 personen):
- 1 ui
- knoflook
- 1 courgette, in dobbelsteentjes gesneden
- 1 liter bouillon
- Italiaanse (diepvries)kruiden
Dit is op zich al heerlijk. Maar je zou nog van alles kunnen toevoegen om de soep op te leuken, zoals:
- een andere groente, zoals broccoli, paprika of prei
- aardappel voor meer stevigheid (dan is ‘ie dus niet meer voedselzandloper-proof!)
- crème fraîche, room(kaas), mascarpone of gorgonzola
- voor een ‘luxe editie’ voeg je citroenrasp toe en blus je af met witte wijn
- voor een wat pittiger soep kun je de Italiaanse kruiden vervangen door Oosterse kruiden (djinten, ketoembar, koenjit en/of chilipoeder)
- in Italië doen mensen na het opdienen zelf een scheutje lekkere olijfolie en wat geraspte parmezaans kaas over hun soep
- aan het einde kun je verse kruiden toevoegen, zoals basilicum, munt of koriander
- zalmsnippers, garnalen of ham/spekjes
- fijngestampte blanke amandelen of geroosterde pijnboompitten
Nou ja, je snapt mijn punt, met deze variatietips maak je van een simpele doordeweekse soep zo een luxe variant voor op de paasbrunch;)
Zo maak je het:
Fruit de ui en knoflook. Voeg de courgette en de kruiden toe en laat even bakken. Blus af met de bouillon en laat een kwartiertje pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg daarna eventuele overige ingrediënten toe zoals zalmsnippers of verse kruiden.
Geniet ervan!