Quinoa-salade met zalm
Dit recept kun je als maaltijdsalade maken, maar je kunt ook de quinoa, de zalm en de salade ‘los’ van elkaar serveren voor een traditioneel ‘aardappelen-groente-vleesgevoel’ (maar dan anders:). Ik maak dit als luxe weekendlunch of avondmaaltijd.
Dit heb je nodig:
- Quinoa (een koffiekopje vol is ruim voldoende voor 2 personen)
- Zalmfilet
- Veldsla
- Gele paprika
- Tomaatjes
- Avocado
- Geitenkaas
- Pijnboompitten
- Limoen
- Zure room
- Verse basilicum
- Italiaanse diepvrieskruiden (sowieso erg handig om altijd in huis te hebben, vind ik)
- Peper&zout
Zo maak je het:
Kook de quinoa (verhouding quinoa:water is 1:2) op laag vuur gaar en zet apart. Maak een sausje van de zure room, het sap van een halve limoen, gesnipperde verse basilicum en peper&zout. Snij alle groenten en de kaas in kleine stukjes en doe deze met de sla in een kom. Besprenkel met olijfolie, limoensap, peper en zout. Rooster de pijnboompitten en voeg toe. Bak de zalmfilet, bestrooi halverwege met de Italiaanse kruiden en besprenkel op het laatst met wat limoensap.
Nu kun je twee dingen doen: of je voegt alles samen tot een maaltijdsalade (ik vind het wel mooier om de zalm heel te laten en bovenop te leggen), of je serveert de drie onderdelen (quinoa, zalm, salade) apart. Serveer de zureroomsaus apart of giet ‘m over de zalm.