Paprika-tomatensoep met mascarpone
Het mooie van deze soep is dat je het jezelf gemakkelijk kunt maken en er tóch mee wegkomt. Dit is echt zo’n soep die je maakt als voor- of hoofdgerecht en het restje (dat stiekem nog lekkerder is) de volgende dag opeet als lunch.
Dit heb je nodig:
- twee blikken hele, gepelde tomaten (of een stuk of 8 à 10 hele rijpe lekkere tomaten)
- twee geroosterde paprika’s (uit blik of zelf geroosterd)
- een liter bouillon
- een ui
- een teen knoflook
- Italiaanse kruiden (diepvries)
- mascarpone
- verse koriander
Zo maak je het:
Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook. Voeg de tomaten toe en laat een paar minuten sudderen. Voeg de geroosterde paprika en de Italiaanse kruiden toe en laat weer even sudderen. Voeg de bouillon toe en laat een tijdje pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer en schep op. Serveer met een dot mascarpone en wat verse koriander.
Als je ‘m meeneemt naar kantoor kun je de mascarpone al aan de soep toevoegen en de koriander in een apart bakje/zakje meenemen en na het opwarmen toevoegen.