Omelet met spinazie
Een simpele klassieker. Lekker met wat sla en/of komkommer en/of tomaten.
Dit heb je ervoor nodig (1 persoon):
- 2 eieren
- spinazie (vers of diepvries, maar niet à la crème)
- 1 (rode) ui
- eventueel wat kaas
- zout en peper
Fruit de ui in een koekenpan en doe de spinazie erbij. Laat slinken. Klop intussen de twee eieren met peper en zout in een maatbeker of schaaltje. (Doe er eventueel wat melk bij voor meer volume.) Doe de kaas erbij. Giet het ui-spinaziemengsel bij het omeletmengsel en giet dan alles weer terug in de pan. Aan beide kanten gaarbakken. Eet smakelijk!
Variatietips:
- Je kunt ook wat pijnboompitten roosteren en op het laatst erover doen.
- Gebruik geitenkaas of blauwe kaas in plaats van ‘gewone’ kaas.
- Voeg reepjes gerookte zalm toe.