Rode linzensoep
Heerlijk volle, stevige soep waar je de hele middag op door kunt.
Dit gaat erin (ruim voldoende voor 2 personen):
- 150 gram rode linzen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 winterpeen
- 1 liter kruidenbouillon
- zout&peper en kruiden naar smaak: djinten (komijn), chilipeper/cayennepeper, gember
- verse koriander
- citroen of limoen
- eventueel een dot crème fraîche
Zo maak je het:
Fruit de ui en de knoflook in een grote soeppan. Voeg de kruiden toe, en de wortel en de linzen. Blus na 5 minuten af met citroen/limoen en voeg de kruidenbouillon toe. Laat een tijdje pruttelen. Maak eventueel de soep glad met een staafmixer. Bij het opdienen de verse koriander en als je een iets romiger soep wilt een dot crème fraîche of room. Eet smakelijk!
Variatietips:
- Om een Marokkaans tintje aan de soep te geven, kun je er kaneel en kardemom door doen.
- Voeg voor wat meer stevigheid wat aardappel of kikkererwten toe.
- Voor een Indiase touch gebruik je garam masala in plaats van de andere kruiden.